fredag 11. november 2011

Påvisning av protein

I dag skulle vi lære hvordan vi kunne påvise proteiner i laboratoriet.
Proteintesten kan jeg bruke til å påvise proteiner i et utvalg næringsmidler/matvarer.

Vi brukte:
- 0,5 M CuSO4(kobbersulfat)
- 2    M NaOH (Natriumhydroksid, sild, druer, brød, skinke)
- Vernebriller
- Næringsmiddel til forprøven (Eggehvite fra et egg ristet med 100mL vann)
- Matvareprøver (gulost,druer,brød,skinke,sild,vann,eggehvite)
- Dråpeteller

Forprøve. Biurettest
Først begynte vi med å lage en Biurettest som inneholdt eggehvite som inneholder mye proteiner.
Vi helte 1mL eggehviteløsning i ett reagensglass og 1mL vann i et annet. Så tilsette vi 1mL NaOH-løsning til hvert av glassene og ristet forsiktig.

MatvareprøvenVi moste forskjellige faste matvarer med ca. 20 mL vann i et begerglass. 1-2 mL av løsningen helles over i et reagensglass.
så testet vi matprøven med proteintesten.

resultatet ble:Ost = litt proteiner
Brød = mye proteiner
Dr
Tomat = mye proteiner
Sild = lite proteiner
Skinke =  mye proteiner

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar